SKIF Belgium

Shotokan KarateDo International Federation of Belgium

De SKIF federatie werd opgericht in 1977 door Hirokazu Kanazawa, één van de laatste studenten van de stichter van de Shotokan beweging van Gichin Funakoshi. Talloze landen volgen de traditionele wijze van deze Master in Karate en door de jaren heen zijn meer en meer landen toegetreden tot de Shotokan KarateDo federatie en het leden aantal is wereldwijd enorm gegroeid. Momenteel maken meer dan honderd landen deel uit van de Kanazawa beweging. De Honbu Dojo bevindt zich in Mortsel bij Antwerpen.


 

Waarom Shotokan ?

Shotokan is een vrij moderne stijl die verschillende principes van andere (oudere) stijlen in zich verenigt.

De nadruk ligt tijdens het oefenen op het streven naar perfectie in de beweging en het sterker maken van de juiste spiergroepen, zodat deze bewegingen in een echte situatie nog steeds optimaal kunnen toegepast worden.

Shotokan karate is één van de meest (zo niet de meest) beoefende karatestijl ter wereld. Daarenboven beoefent onze federatie: de Shotokan Karate International Federation wereldwijd dezelfde technieken. Deze federatie is bovendien vertegenwoordigd in meer dan 100 landen en ze telt meer dan 2 miljoen leden. Je kan dus wereldwijd bij dezelfde federatie terecht voor competities, stages,..

Onze club (dojo) ontvangt ook ieder jaar verscheidene Japanse meesters. We staan dus als het ware aan de bron van de nieuwste innovaties in trainingsmethoden en technieken.

 

Image
Image
Image

Waarom Honbu Dojo ?

Bij Honbu Dojo Mortsel - Antwerpen wordt karate op elk niveau beoefend. Er wordt les gegeven voor jong en oud, man en vrouw, beginners en gevorderden.

We leren ook kinderen op een verantwoorde, niet-agressieve manier met elkaar omgaan en brengen hen de beginselen van het karate bij in een vriendschappelijke sfeer met een gezonde prestatiedrang.

Door het beoefenen van karate krijgen kinderen (en volwassenen) een betere motoriek en fysieke conditie, een groter concentratievermogen, meer zelfvertrouwen en discipline.

In Honbu Dojo Mortsel - Antwerpen beoefenen we traditioneel Shotokan karate, dwz dat we moderne inzichten over karate combineren met traditie.

Honbu dojo is de centrale dojo en staat onder leiding van Stephane Castrique, 'chief instructor' van de Belgische Federatie van Shotokan Karate-do International, en behoort daarmee tot de beste verenigingen van België.

Image
Image
Image